De bloggers

Hawa Seck, studente sociaal Cultureel Werk aan de Erasmushogeschool Brussel. Leert graag bij en is geïnteresseerd in maatschappelijke problematieken. En alles wat te maken heeft met geschiedenis.

Mathieu Charles is geboren in 1984 en heeft een Mauritiaanse vader en een Belgische moeder. Hij wordt gedreven door een gezonde dosis nieuwsgierigheid en is meestal te vinden in boekenwinkels, bibliotheken, cinema's en theaterzalen.

Max Greyson is een auteur en podiumdichter uit Antwerpen. Hij houdt van hoogvlakten en een gematigd klimaat, en schrijft onder het motto: wees altijd cynisch, tenzij je serieus genomen wil worden.

Orlando Verde is geboren in Venezuela in 1977 en woont in Antwerpen sinds 2001. Mestieze melomaan. Verwend kind. Informaticus van opleiding. Schrijft en maakt films af en toe. Eigenlijk vertelt hij vooral graag verhaaltjes.

Naziha Ou-Salah werd op 3 januari 1992 geboren in A’pen. Ze studeert Sociaal agogisch werk. Als kind droeg ze een denkbeeldige rugzak met zich mee, die zichzelf opvulde met frustraties bij het ouder worden. De pen heeft ertoe bijgedragen dat het gewicht draagbaar werd.

"Ik ben Olivier Haemhouts en ben geboren in Borgerhout op 19 augustus 1976 tijdens een snikhete zomerdag. Op het Xaveriuscollege heb ik Latijn - Wetenschappen gestudeerd waarbij ik op mijn zestiende de poëzie leerde kennen.

Saddie Choua is sociologe van origine. Ze studeerde in Bree en is maakster van onder meer de films 'Mijn zus Zahra -of hoe ik mijn vader wilde veranderen in '52 minuten', 'De strijdlustige weduwen' en 'Zina Mina Tales'. Momenteel werkt ze aan de video-performance 'De Chouas'.

Eva Vergaelen, de eeuwige migrant, thuis in Belgie en Egypte. Jihadi met de pen. Kritische reflecties in een creatieve vorm.

Omar Nahas is geboren in Damascus in 1964, drs in Talen en Culturen van het Midden Oosten en Sociologie, dichter en schrijver van o.a. ‘De Andere Jihad’ (uitgeverij Ten Have en Van Halewyck 2005).

Chika Unigwe is in Enugu, Nigeria geboren. ze heeft een BA van de university of Nigeria en een PhD van de Univeristeit van Leiden. Ze is de auteur van De Feniks (2005) , Fata Morgana (2007) en Nachtdanser (2011).

http://kifkif.riffle.be/cult/recensies-blog/de-bloggers