Toeareg blues band Bombino komt naar de Antwerpse Roma [26/9 >> Win duotickets]

11-09-2014 | Kif Kif & De Roma

Op 26 september laat Toeareg Blues sensatie BOMBINO de Roma op zijn grondvesten daveren, met vooraf Manngold en achteraf dj Aldolino

De bakermat van de blues ligt in Afrika en ook nu nog weten ze daar deze muziekstijl perfect te mixen met lokale tradities. Het jong gitaartalent Bombino is een Toeareg van Agadez (Niger) en een vertolker van de echte blues. Hij leerde gitaarspelen in een tijd dat het bezit van een gitaar ten strengste verboden was. Het deerde de Afrikaan geen moment en binnen no time groeide hij uit tot een lokale legende. Langzamerhand beginnen echter ook de critici buiten Afrika zijn betoverende gitaartonen te waarderen. Met de steun van onder meer Keith Richards bracht hij in 2011 via het label Domino zijn eerste officiële album op de markt: Agadez. Hierop weet hij Afrikaanse ritmes op verbluffende wijze te combineren met psychedelica en de sound van blues-legendes als Jimi Hendrix en John Lee Hooker. Twee jaar en menig concert later, kwam het album Nomad uit. De producer van dienst was hierbij niemand minder dan Black Keys-opperhoofd Dan Auerbach. Het resultaat? Toeareg-blues met een frisse wending, een perfecte mix van blues en lokale tradities en volgens DE MORGEN meer dan ooit “wereldmuziek die ook een rockpubliek moet kunnen veroveren”. Het album kreeg maar liefst vier sterren.
www.bombinomusic.com

MET: GOUMOUR ALMOCTAR (GITAAR, ZANG); DIA DJAKRAVE (BASGITAAR); COREY WILHELM (DRUM, PERCUSSIE); MOHAMED EMOUD ATCHINGUEL (GITAAR)

MannGold mag gerust een Gentse supergroep genoemd worden, ook al klinkt de naam je misschien nog niet bekend in de oren (nóg niet!). De leden van de instrumentale rockband verdienden hun strepen eerder al bij Arno, Fifty Foot Combo, Vive La Fête en Motek, en de som is weldegelijk meer dan de delen. Het vijftal brengt jazzy kosmische krautrock in de stijl van Neu!, Mötorhead en Can, met genoeg tempo en rock 'n' roll om u wakker te schudden. Dat is ook deels te danken aan de twee drummers en hun strakke, overweldigende synchroondrumwerk. Daarbij vormen de voorbijrazende gitaren en het zwaardere baswerk de basis voor een memorabele ervaring.

www.facebook.com/MannGold

>> tickets&info: www.deroma.be; 03 292 97 40

vr 26 sep: 20u30 - vvk € 18/16 (kassa + € 2) - staand + dansend


 

http://kifkif.riffle.be/cult/toeareg-blues-band-bombino-komt-naar-de-antwerpse-roma-269-win-duotickets