Uit in Vlaanderen met Kif Kif: van 14 - 20 april

14-04-2014 | Kif Kif & Uit in Vlaanderen

 Maandag 14 april

 SOHN | Concert

 Öznur: "Als je James Blake graag hoort, dan vast ook SOHN. Het is nogal intens, dus wikkel je  oren en noodzakelijkerwijs ook  je ziel rond zijn beats."

 

 

Doorlopend

 Dany in't Rood-Klooster | Tentoonstelling

 Nog t.e.m. 20 april

 Orlando: "De lentekriebels zijn er al eventjes. Ik ben al zelf gaan wandelen in het Zoniënwoud en  ik kan het alleen maar  aanraden. In het bijzonder is er een abdij/kunstcentrum waar je een  wandeling kan combineren met een tentoonstelling.  Rood-  Klooster is de naam. En daar kan je naartoe als je hoge bomen wilt bewonderen of als je naar de paringsritueel van  de kikkers  wilt kijken, en dat kan je tot 20 april combineren met het werk van de Belgische tekenaar DANY."

 Ilyas Essadek | Expo

 20 maart t.e.m. 30 april

 Joachim: "De jonge Molenbekenaar Ilyas heeft twee grote passies: reizen en fotografie. Om zijn  dromen te verwezenlijken  reist  hij liftend met enkel zijn rugzak. Dat komt hem goed uit: hij valt  minder op in de plaatsen die hij bezoekt en legt  makkelijker  contact met de mensen. Zijn  nieuwsgierige maar ook milde kijk op die wondere wereld die hij op zijn  omzwervingen leert v  kennen, resulteert in schitterende beelden en een toonstelling om U tegen te zeggen."

 Congo Film Festival | Film

 5 maart tot 7 mei

 Joachim: "In de Gentse Paddenhoek ontdek je zes Congolese films of films die met Congo te  maken hebben. Bedoeling van  deze toegankelijke formule is dat je een fijne filmavond hebt én  meer te weten komt over Congo, door de nabesprekingen  waarin enkele experts je meenemen in  bijzondere aspecten van dat fascinerende land."

 

 

 El Hotel Eletrico | Expo

 t.e.m. 11 mei

 Carolina: "Zoals een hotel, is een museum een plek waar elke bezoeker per definitie maar tijdelijk  te gast is. De spanning  tussen publiek en privé, tussen neutrale interieurs en persoonlijke  objecten, tussen waken en slapen, tussen werken en  dromen zal voor een speels contrast zorgen  in het ontwerpen van elke zone of ‘kamer’ van El Hotel Eléctrico."

 

 Roger Ballen - Reiziger in de psyche | Expo

 t.e.m. 31 augustus

 Öznur: "Ik ben wel fan van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Roger Ballen. Naar aanleiding van een  nieuwe publicatie, Asylum of  the Birds, stelt het Museum Dr. Guislain een reeks van zijn foto’s  tentoon."

 

http://kifkif.riffle.be/cult/uit-in-vlaanderen-met-kif-kif-van-14-20-april