Uit in Vlaanderen met Kif Kif: van 29 april - 4 mei

29-04-2014 | Kif Kif & Uit in Vlaanderen

Doorlopend

 Congo Film Festival | Film

 5 maart tot 7 mei

 Joachim: "In de Gentse Paddenhoek ontdek je  zes Congolese films of films die met Congo te  maken hebben. Bedoeling van deze  toegankelijke formule is dat je een fijne filmavond hebt én  meer te weten komt over Congo, door de nabesprekingen waarin enkele experts je meenemen  in  bijzondere aspecten  van dat fascinerende land."


 

 

 El Hotel Eletrico | Expo

 t.e.m. 11 mei

 Carolina: "Zoals een hotel, is een museum een plek waar elke bezoeker per definitie maar tijdelijk  te  gast is. De spanning tussen publiek en privé, tussen neutrale interieurs en persoonlijke  objecten,  tussen waken en slapen, tussen werken en dromen zal voor een speels contrast zorgen  in het  ontwerpen van elke zone of ‘kamer’ van El Hotel Eléctrico."


 

 Borremans@BOZAR | Expo

 tot 3 augustus 2014

 Orlando: "U wist het al, daar ben ik zeker van, maar ik zeg het toch: een grote tentoonstelling van  Michaël Borremans in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten... dat wordt smullen."

 

 

 

 

 

 

 Roger Ballen - Reiziger in de psyche | Expo

 t.e.m. 31 augustus

 Öznur: "Ik ben wel fan van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Roger Ballen. Naar aanleiding van een  nieuwe publicatie, Asylum of the Birds, stelt het Museum Dr. Guislain een reeks van zijn foto’s  tentoon."

 

 


 

 Ravage | Expo

 nog t.e.m. 1 september

 Joachim: "In 1914 gebeurt het onverwachte. De Leuvense universiteitsbibliotheek gaat in  vlammen op. Deze brand is het vertrekpunt van Ravage en plaatst Leuven in een groter verhaal.  Oorlog spaart niets of niemand, ook kunst en cultuur niet. Zo is de vernietiging van de Leuvense  universiteitsbibliotheek een echo van een veel ruimere geschiedenis, waarin kunst en erfgoed  doelwitten zijn in een conflict."

 

http://kifkif.riffle.be/cult/uit-in-vlaanderen-met-kif-kif-van-29-april-4-mei