Over Kif Kif

Activiteiten

TOKO139, Statiestraat 139, Berchem

In de vaak verhitte maatschappelijke debatten, komen bepaalde visies dikwijls te weinig aan bod. Soms wil je daarom zelf ook jouw mening laten weerklinken. Daarom organiseert Kif Kif op 28/02 een workshop waarin de verschillende principes en elementen van een krachtig opiniestuk worden uitgediept.

Rood Wit
Generaal Drubbelstraat 42
2600 Berchem

"Nieuw Rechts" van Ico Maly is de eerste grondige studie van hoe Nieuw Rechts, van Trump tot De Wever, het internet hanteert in een ideologische oorlog. Op uitnodiging van EPO en KifKif komt Maly zijn boek toelichten in gesprek met het publiek. Maly treedt weinig op, dus grijp je kans.

Filmhuis Klappei
Klappeistraat 2
2060 Antwerpen

Een Woodsdoc filmvertoning i.s.m. Kif Kif.

In de media

Ines Dewulf en Ann Beirnaert, leerkrachten aan het atheneum, organiseerden samen met enkele van hun collega's het project 'kritisch denken' over maatschappelijke thema's. Het project lokte heel wat positieve reacties uit.

23-02-2016 | GVA | Lees verder

Kif Kif voorzitter Joachim Ben Yakoub en bestuursraadlid Ilse Hackethal geven uitleg op de anti-racisme betoging van afgelopen zondag. Kif Kif stagiair en redactielid Younes van den Broeck slamt er de pannen van het dak, samen met Amina Belorf en vele andere sterke stemmen.

20-05-2015 | Nadia El Khannoussi | Lees verder

Persberichten

Een nieuwe saus waar het multiculturele karakter van onze samenleving zich in weerspiegeld ziet. Één die iedereen lust en voldoet aan de diversiteit aan eetgewoontes en –behoeftes: vegan, lactosevrij, halal, koosjer, vetarm, bio... Klinkt ambitieus.

Kif Kif is solidair met de Gentse Lente, Minderhedenforum, Movement X en Hart Boven Hard en alle andere bewegingen, politieke partijen en individuen die kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit.

Over Kif Kif

Kif Kif is een interculturele beweging die strijdt voor gelijkheid en tegen racisme. Kif Kif bouwt mee aan een solidaire, democratische en interculturele samenleving

Zoek je de contactgegevens van KifKiffers? Of wil je gewoon weten wie wie is? En waar vind ik Kif Kif?

Kif Kif mengt zich met de regelmaat van de klok in het maatschappelijk debat. Dit doen we steeds vanuit sterk onderbouwde standpunten. Hier kan u er al enkele lezen.

Worden mensen met een migratieachtergrond 'gemiddeld' anders behandeld door winkeliers dan mensen zonder migratieachtergrond? Deze kwestie is vooral interessant in het licht van andere ontwikkelingen. Want het fenomeen beperkt zich niet tot de winkel.

http://www.kifkif.be/over-kif-kif