Islamitische visies op relaties en opvoeding

07-09-2017 | Odisee - Gezinswetenschappen
Odisee - Gezinswetenschappen
vri, 2018-04-20
Locatie: 

Vormingscentrum Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent

‘Westerse’ en ‘moslim’-gezinnen: (te?) vaak zien we ze als tegenpolen. Natuurlijk verschillen gezinnen in hun denken over opvoeding en relaties. Maar hoe belangrijk zijn de verschillen en hoe gaan we daar mee om? Hoe verhogen we het wederzijds begrip en verlagen we de drempel naar een passender hulpverlening voor alle gezinnen?

Deze bijscholing richt zich tot welzijnswerkers, hulpverleners, leerkrachten en alle geïnteresseerden die vragen hebben over de begeleiding van moslimgezinnen.

Op elke dag staat één thema centraal. Het is zeker een meerwaarde om alledrie de dagen te volgen, de inhouden en discussies vullen elkaar aan en zullen je horizon alleszins verbreden!

Tijdens de voormiddag krijg je telkens een of twee lezingen die je inzichten verdiepen. In de namiddag van dag 2 en 3 kies je voor een sessie om een deelthema beter uit te diepen, en om ervaringen en praktijkvoorbeelden uit te wisselen.

De drie hoofdthema's:

Islamvisies vertaald en beleefd
Relaties, gender, seksualiteit
Opvoeding, ouder-kindrelaties, onderwijs

Praktisch:

Data: vrijdagen 20 en 27 april en 4 mei 2018, telkens van 9u30 tot 16u
Prijs: 180 euro (90 euro voor Odisee-studenten); dit is inclusief syllabus en middagmaal
Locatie: Vormingscentrum Guislain, Gent
Inschrijven doe je [binnenkort] online bij Vormingscentrum Guislain. Wil je zeker zijn van een plaatsje? Mail dan naar kenniscentrum [dot] hig [at] odisee [dot] be

http://kifkif.riffle.be/over-kif-kif/activiteiten/islamitische-visies-op-relaties-en-opvoeding-0