Archief

Een nieuwe saus waar het multiculturele karakter van onze samenleving zich in weerspiegeld ziet. Één die iedereen lust en voldoet aan de diversiteit aan eetgewoontes en –behoeftes: vegan, lactosevrij, halal, koosjer, vetarm, bio... Klinkt ambitieus.

Het platform Praktijktesten Nu en Mrax vragen vandaag in een persconferentie in aanwezigheid van Brusselse parlementsleden van verschillende partijen hoorzittingen te organiseren in het Brussels parlement over de invoering van praktijktesten.

Ines Dewulf en Ann Beirnaert, leerkrachten aan het atheneum, organiseerden samen met enkele van hun collega's het project 'kritisch denken' over maatschappelijke thema's. Het project lokte heel wat positieve reacties uit.

Kif Kif voorzitter Joachim Ben Yakoub en bestuursraadlid Ilse Hackethal geven uitleg op de anti-racisme betoging van afgelopen zondag. Kif Kif stagiair en redactielid Younes van den Broeck slamt er de pannen van het dak, samen met Amina Belorf en vele andere sterke stemmen.

Younes, stagiair en Kif Kif redactielid, was gisteren te zien op Iedereen Beroemd. De dienst Diversiteit van Leuven ging op de dag tegen racisme met hem op stap. Hij nam plaats op de bus om er in rapteksten zijn mening te delen met de passagiers.

Kif Kif is solidair met de Gentse Lente, Minderhedenforum, Movement X en Hart Boven Hard en alle andere bewegingen, politieke partijen en individuen die kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit.

Werkzoekenden zijn het afwachten beu. We gaan samen de straat op met de slogan ‘Stop discriminatie, praktijktesten nu!'. We starten onze acties vandaag, de dag voor de internationale dag tegen racisme en discriminatie.

In welke samenleving wil jij leven? Met duizenden burgers en organisaties trekt Kif Kif aan de alarmbel: als we een menselijke toekomst willen voor iedereen, dan moet deze samenleving dringend anders.

Uitzendbureau Adecco is in beroep veroordeeld voor discriminatie in drie Brusselse uitzendkantoren. De consulenten weigerden er, op vraag van bedrijven, werknemers van allochtone origine. Te gast in de studio van tvbrussel: Youssef Kobo van de interculturele organisatie Kif Kif

Gisteren is er een einde gekomen aan een veertien jaar lange strijd. Het hof van beroep te Brussel heeft de uitspraak bevestigd dat Adecco zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie.

http://kifkif.riffle.be/over-kif-kif/archief