In de media

In de media

Ines Dewulf en Ann Beirnaert, leerkrachten aan het atheneum, organiseerden samen met enkele van hun collega's het project 'kritisch denken' over maatschappelijke thema's. Het project lokte heel wat positieve reacties uit.

23-02-2016 | GVA | Lees verder

Kif Kif voorzitter Joachim Ben Yakoub en bestuursraadlid Ilse Hackethal geven uitleg op de anti-racisme betoging van afgelopen zondag. Kif Kif stagiair en redactielid Younes van den Broeck slamt er de pannen van het dak, samen met Amina Belorf en vele andere sterke stemmen.

20-05-2015 | Nadia El Khannoussi | Lees verder

Younes, stagiair en Kif Kif redactielid, was gisteren te zien op Iedereen Beroemd. De dienst Diversiteit van Leuven ging op de dag tegen racisme met hem op stap. Hij nam plaats op de bus om er in rapteksten zijn mening te delen met de passagiers.

08-05-2015 | Kif Kif Redactie | Lees verder

In de media

Uitzendbureau Adecco is in beroep veroordeeld voor discriminatie in drie Brusselse uitzendkantoren. De consulenten weigerden er, op vraag van bedrijven, werknemers van allochtone origine. Te gast in de studio van tvbrussel: Youssef Kobo van de interculturele organisatie Kif Kif

Op 1 maart ruilt Ico Maly de interculturele organisatie Kif Kif in voor de universiteit van Tilburg, waar hij als onderzoeker en docent aan de slag gaat. ‘Het is tijd voor de nieuwe generatie om de strijd verder te zetten’, zegt Maly, die 10 jaar voor Kif Kif werkte waarvan 5 jaar als coördinator.

'Het voorstel van Lieven Boeve om het verbod op religieuze symbolen op scholen af te voeren, is een verstandig idee', schrijft stadssocioloog Pieter-Paul Verhaeghe. 'Maar nu kunnen we eindelijk beginnen met het echte debat: hoe doen we leerlingen samenleven in diversiteit?'

http://www.kifkif.be/over-kif-kif/in-de-media